Ügyviteli rendszerek Mobil informatika WEB-es alkalmazások Egyéb szoftverek Rendszerfelügyelet Rendszerintegráció Szaktanácsadás, konzultáció
2024. július 19.

Egyedi rendszert vagy "előre gyártottat"?

Amikor megszületik az elhatározás egy új informatikai rendszer bevezetéséről, rögtön megfogalmazódik az a kérdés, hogy vajon melyik út a kedvezőbb a vállalat számára: válasszon inkább a piacon már jelenlevő, ismert rendszert, vagy inkább készíttesse el azt saját igényeinek megfelelően?

Mindkét megoldásnak vannak nyilvánvaló előnyei, és hátrányai. Az "előre gyártott" rendszer már bizonyított, ismert a tudása, viszonylag hamar bevezethető, ugyanakkor nem rendelkezik az egyedi igények figyelembevételével kialakított rendszer rugalmasságával, testreszabhatóságával. Természetesen minden rendszer más, minden vállalat más, így általános érvényű válasz nincs, mi sem vállalkozunk rá.

Ugyanakkor vannak olyan feladatok, amikre általában véve elmondható, hogy az egyedi fejlesztésű szoftverek kínálják az optimális - esetenként az egyetlen - megoldást a vállalat számára.

 A felsoroltakon kívül még számtalan eset létezhet, amikor a feladatok vagy a körülmények egyedi fejlesztésű szoftverek készítését igénylik. Cégünk a megszerzett szakmai tapasztalataira építve meglevő és leendő ügyfeleink részére elvégzi felmerülő informatikai feladatok és körülmények elemzését, javaslatot tesz ezek megoldására, és amennyiben azok egyedi fejlesztésű rendszert igényelnek, elvégzi a rendszert tervezését, és fejlesztését is.

 

Példák egyedi rendszereinkre


Ügynöki rendszerekEgyedi ügyfélszolgálati rendszerek Tevékenységi körtől függő, egyedileg kialakított ügyfél- szolgálati rendszerek (regiszt- ráció, szerződéses szolgáltatá- sok, megrendelések, diszponálás, számlázás kezelése).

Projekt kezelő rendszerekProjekt kezelő rendszerek Ügyfélkezelés, projekt kezelés, készletgazdálkodás, diszponálás, számlázás.

Mobil kereskedelemGyártási tevékenységet támogató rendszerekVállalatok meglevő gyártás- irányítási rendszeréhez illeszkedő, EDI KANBAN alapokon működő, speciális - internetes technológiát használó - raktárfigyelő, és megrendelő rendszer.

Adatfeldolgozás, adatgyűjtésÜgyvitelt támogató rend- szerekMunkaerő-gazdálkodás, teljesít- mény értékelés, munkaidő nyilvántartás, szabadságnapló, dolgozói fórumok, stb.

A hónap kérdése
Használna-e Ön WEB alapú számlázó vagy raktári készlet nyilvántartó programot?Válasz elküldése  Eredmények
Keresés